Baykal får kritik for havnetunnel-debat

Københavns teknik- og miljøborgmester kritiseres for at udelade vigtige oplysninger om bygning af havnetunnel

TRANSPORT

Af Redaktionen | [email protected]

Det vækker vrede på Københavns Rådhus, at teknik - og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) ikke har taget alle fakta med i sin agiteren imod en havnetunnel. Det skriver DR København. Især den konservatives gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Jakob Næsager, er harm over, at borgmesteren i sine læserbreve undlader visse oplysninger.

- Det er ikke værdigt for en borgmester at gå ud med oplysninger, der er i modstrid med de oplysninger, hun har fået af forvaltningen. Hvis en minister havde gjort det samme, ville der blive rejst en mistillidsdagsorden, siger Jacob Næsager til DR København.

Vreden kommer efter et debatindlæg i sidste uge i Berlingske og Jyllands-Posten, som teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal er forfatter til.

Siger sin mening
Her skriver hun, at en rapport fra Transportministeriet viser, at antallet af biler på Torvegade på Christianshavn i København vil stige fra de nuværende 25.000 i døgnet til 35.000 i døgnet i 2032, hvis den 27 milliarder dyre havnetunnel gennemføres. Det, hun ikke fik med, var, at rapporten fra ministeriet samtidig påpeger, at antallet af biler vil stige til 45.000 i døgnet, hvis ikke havnetunnellen gennemføres.

Ayfer Baykal finder ikke kritikken berettiget. Ifølge hende handlede debatindlægget ikke om at fremlægge fakta, men om at sige sin mening.

- Vi er jo forskellige som politikere. Nogle fremlægger deres synspunkter og andre nogle andre. Hvis nogle mener, det er at vildlede, så må de synes det. Jeg mener, at jeg kommer med mine politiske synspunkter, siger Ayfer Baykal til DR København.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet