Bæredygtige boliger bygges på tidligere fyrværkerigrund

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har udvalgt de to kommuner og boligorganisationer, som skal deltage i projektet Fremtidens bæredygtige almene bolig

BÆREdygtighed

Af Redaktionen | [email protected]

Aarhus Kommune og AL2bolig deltager med et etagebyggeri ved Lisbjerg, mens Kolding Kommune og Lejerbo deltager med et tæt-lavt byggeri i Seest.

- Både i Aarhus og Kolding er der lagt an til nogle rigtig spændende byggeprojekter, som kan danne grundlag for den kommende arkitektkonkurrence om fremtidens bæredygtige almene bolig. Alle danskere skal have mulighed for at få en passende bolig og her spiller den almene sektor en afgørende rolle. Derfor er mit håb og min ambition, at vi med afsæt i disse to almene boligbyggerier kan sætte helt nye standarder for de almene boliger, som danskerne skal bo i fremover, siger minister for by, bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S).

Visioner om mangfoldighed
I Aarhus er der lagt op til et etagebyggeri med i alt 40 familie- og ungdomsboliger og et fælleshus. Byggeriet skal være startskuddet til en helt ny bydel med boliger til omkring 25.000 mennesker ved landsbyen Lisbjerg 7 km. fra Aarhus. Der er planlagt en ny letbane og en supercykelsti til centrum.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), har store forventninger til konkurrencen. Han glæder sig til at se nogle kvalificerede og innovative bud på fremtidens almene boformer:

- Aarhus skal være et godt og mangfoldigt sted for alle, og det er de almene boliger med til at sikre i både gamle og nye bydele. Aarhus har store ambitioner for såvel unge som gamle, og de seneste års massive byggeri af blandt andet almene ungdomsboliger har været med til at skabe et godt fundament for byens mange studerende uanset baggrund, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og fortsætter:

- Jeg ser deltagelsen i projektet Fremtidens bæredygtige almene bolig som en unik mulighed for, at Aarhus Kommune kan være med til at præge udviklingen af visionære og bæredygtige almene boliger.

 

Fremtidens familieboliger på fyrværkerigrunden
I Kolding skal der opføres et tæt-lavt byggeri med 35 familieboliger og et fælleslokale på den grund i Seest, hvor en fyrværkerifabrik sprang i luften for snart ti år siden. Grunden er beliggende i et traditionelt parcelhusområde og er byggeklar til den nye almene boligbebyggelse, som skal løfte stedets historie videre. Bebyggelsen indføjes i et smukt, kuperet istidslandskab med rig mulighed for at skabe attraktive udendørsarealer.

Borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V), er både glad og stolt over, at Kolding er udvalgt som den ene af de to kommuner, der skal være med til at realisere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters fremtidsprojekt:

- Vi har arbejdet med grøn innovation i mange år, og det ambitiøse projekt passer perfekt med vores nye vision, “Vi designer livet”, hvor vi bruger designtænkning i al vores udviklings- og projektarbejde. Det sker bl.a. ved at inddrage brugerne, eksperimentere med nye samarbejdsformer og tænke i nye baner, siger Koldings borgmester.

- Jeg er specielt glad for, at vi på den grund, der blev lagt øde ved fyrværkerikatastrofen i Seest i 2004, nu kan opføre fremtidens almene familieboliger i tæt dialog med lokalområdet. Pionerbyggeriet vil sikre beboerne nogle rigtigt gode boliger med hensyn til energiforbrug og indeklima, og vi opnår som kommune nogle værdifulde erfaringer i at arbejde med den nye standard for bæredygtigt byggeri. Samtidig forventer jeg mig rigtigt meget af sparringen med de øvrige partnere, hvor vi vil få masser af ny viden om boformer, bæredygtighed og energiløsninger, afslutter Jørn Pedersen.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet