Politik fra rødderne

Åremålskontrakter mindre populære

Den ansættelsesform, der giver mulighed for de rigtig store farvelchecks, bliver brugt mindre i dag, vurderer begge sider af forhandlingsbordet. 

 tema: prisen på fyringer

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Fremover bliver der færre historier om kommunale direktører med fratrædelsesbeløb på flere millioner. Det, der hidtil har gjort dem mulige, er de åremålsansættelser, som de fleste kommunale direktører er blevet ansat på i mange år. Men nu gør flere kommuner brug af kontraktansættelse.

”Uden at vi har tal på det, er det vores indtryk, at mange kommuner i højere grad er begyndt at bruge kontraktansættelse i stedet for åremålskontrakter,” fortæller Per Hansen, der er formand for de offentlige chefer i DJØF, og leder af KL’s personalejuridiske kontor Karsten Thystrup har observeret det samme.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57