- Det med at passe på borgernes penge handler også om fokus på, at de, der skal betale til fællesskabet, gør det, siger borgmester Steen Christiansen (S). Foto: Martin Lehmann / Polfoto
- Det med at passe på borgernes penge handler også om fokus på, at de, der skal betale til fællesskabet, gør det, siger borgmester Steen Christiansen (S). Foto: Martin Lehmann / Polfoto

Albertslund vil nu kontrollere aktivt i skattely-politik

Revisionen skal blandt andet udvælge en stikprøve på 5-10 af kommunens leverandører til kontrol for skatteunddragelse.

Albertslund

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Tidligere har kommuner fået juridiske vurderinger om, at man ikke kan kræve, at leverandører betaler skat i Danmark eller et andet EU-land. Blandt andet Frederiksberg i februar 2015.

Og i september samme år lød det fra en skatteekspert, at Silkeborg ikke havde lovhjemmel til på forhånd at udelukke budgivere, der bruger skattelovgivningen kreativt.

Nu har kommunalbestyrelsen i Albertslund taget et skridt i samme retning og vedtaget en skattely-politik, der betyder en aktiv kontrol af kommunens leverandører.

- Jeg er glad for, at Albertslund nu som én af de første kommuner har vedtaget en skattely-politik. Det betyder, at 5-10 virksomheder fremover vil blive udtaget i en stikprøve-kontrol. Det med at passe på borgernes penge handler også om fokus på, at de, der skal betale til fællesskabet, gør det. Og så det et klart signal til virksomheder om, at vi fra kommunernes side forventer, at man etisk og moralsk lever op til gældende skattelovgivning, udtaler Steen Christiansen.

Den nye skattely-politik i Albertslund betyder, at:

  • Albertslund Kommune udelukker udbud fra leverandører, som er dømt i sager om skatteunddragelse.
  • Albertslund Kommune indgår i samarbejde om at udarbejde et nyt certifikat/mærkning i tråd med Storbritanniens 'Fair Tax Market' og at den indgår i revision af indkøbspolitikken.
  • Albertslund Kommune indarbejder en klausul i kommunens kommende kontrakter om væsentlig misligholdelse så kontrakten kan ophæves, såfremt leverandøren dømmes for skatteunddragelse.
  • Forvaltningen følger udviklingen på skattelyområdet løbende med henblik på at følge op på muligheder for yderligere kontrol og tiltag.
  • Revisionen udvælger en stikprøve på 5-10 af kommunens leverandører til kontrol for skatteunddragelse.

Læs kommunalbestyrelsen i Albertslunds beslutning om en aktiv skattely-politik.

 

Bøger

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet