Aalborg søger om flere penge fra social særpulje

Der er stadig flere penge i den sociale særpulje. Aalborg har fået otte mio. kr. og ansøger nu om mere

ANSØGNING

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var med skuffelse, at man i Aalborg Kommune kunne konstatere, at man kun modtog otte mio. kr. fra den  sociale særtilskudspulje til byer med belastede kvarterer. Puljen er på ialt 400 mio. kr. og mens København modtager 100 mio. kr., Aarhus 45 mio. kr., Odense 23,4 mio. kr., så var der altså kun et mindre beløb til landets fjerde største by.

Da der kun er udmøntet 354,3 mio. kr. fra puljen har Aalborg Kommune derfor valgt at søge igen. Oprindeligt har kommunen søgt om 50 mio. kr. og ønsket i den nye ansøgning lyder på 'mest mulig ved fordelingen af de resterende 45,7 mio. kr.'

I ansøgningen lægges der særligt vægt på kommunens udfordringer med udsatte børn, kriminalitet, grønlændere med multisociale problemer og hjemløse.

Ikke belastet nok
Ifølge Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er der kun et af de fire by-områder, Aalborg har beskrevet i sin første ansøgning, som har sociale problemer af en karakter, der kan udløse tilskud fra puljen. Det fremgår af et svar fra ministeren på et spørgsmål stillet af folketingsmedlem Per Clausen (EL)

De resterende midler i puljen vil blive overført til 2014, hvis ikke de udmøntes i 2013. Indenrigsministeriet vil nu se på, om Aalborgs nye ansøgning tilfører nye informationer, 'der har væsentlig betydning ift. relevante forhold for behandlingen af kommunens første ansøgning.'

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet