Politik fra rødderne

75 millioner kroner i gyldne håndtryk

De sidste tre år har kommunale topfolk fået flere millioner for at forlade jobbet i utide. Det vækker både kritik og forståelse. KL kræver ændringer i overenskomstforhandlinger. 

 ledelse

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Det kan være dyrt at fyre de kommunale topchefer. En undersøgelse lavet af Kommunen viser, at 24 kommuner har givet 75 millioner i fratrædelsesbeløb de sidste tre år. 

”De beløb lyder meget voldsomme, og de bliver virkelig sat i relief af det, man i dag ofrer på en almindelig medarbejder, når man nedlægger vedkommendes stilling. Det er et frimærke. Det viser virkelig en skæv behandling af de ansatte, som er helt grotesk,” siger formand for FOA Dennis Kristensen, der som et af kravene i overenskomstforhandlingerne vil have flere tilbud til de fyrede kommunalarbejdere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57