Politik fra rødderne

Lene Fruelund, byrådsmedlem for Enhedslisten i Silkeborg.
Lene Fruelund, byrådsmedlem for Enhedslisten i Silkeborg.

”Vi vil gerne have, at de firmaer, vi handler med, selvfølgelig også betaler skat i Danmark”

Et enigt byråd vedtog mandag, at Silkeborg Kommune ’ønsker’ at undgå og ’tilstræber’ at undgå virksomheder med skattelykonstruktioner ved deres udbud. Men hvordan skal det virke i praksis?

 q & a

Af Morten Munkholm | [email protected]

Både en kommune og en region har fået afslag på, at det vil være lovligt at udelukke selskaber i skattely ved udbud. Hvordan kan det nu være, at I har vedtaget det her forslag i Silkeborg?

- Det er, fordi selve vores forslag er formuleret på en måde, så man ikke kan sige, at det er ulovligt. Vi laver ikke et udbudskriterium, der hedder, at vi udelukker firmaer, der er etableret i skattely eller undgår skat. Men vi er enige om, at vi vil prøve at se, om vi kan undgå dem inden for lovens rammer.

Hvordan vil det fungere rent praktisk?

- En anden del af forslaget går på, at virksomhederne på vores forlangende skal indlevere en række oplysninger om sig selv, blandt andet om deres skattekonstruktion. Hvis de ikke ønsker at gøre det, så har de allerede udelukket sig selv. På den måde håber vi på en form for selvsortering.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Demokrati

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57