Kommunen.dk
MENU

Debat/ Vi skal holde demokratiet levende

Debat/ Vi skal holde demokratiet levende

16. nov. 2014
Simon Kollerup
SIMON KOLLERUP
KOMMUNALORDFØRER (S)
Email
Kommunalordfører for Socialdemokraterne. Simon meldte sig ind i den socialdemokratiske bevægelse som 14-årig, og siden har han været aktiv både i DSU, Frit Forum og Socialdemokraterne. Simon har arbejdet for Københavns overborgmester, Frank Jensen, fra april 2009. Fra 2008-2010 arbejdede han i Udenrigsministeriet, hvor ministeriet stod for forberedelserne af klimatopmødet, COP15. I 2007-2008 var Simon ansat i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Uddannelsen er statskundskab fra Københavns Universitet, hvor Simon primært har fokuseret på det nære demokrati, lokal velfærd og kommunernes vilkår. Sideløbende med studierne har han i Frit Forum med socialdemokratiske studerende bragt foreningen tilbage i studenterpolitikken, hvor han mener, at det socialdemokratiske udgangspunkt har manglet i mange år. I Folketinget vil Simon arbejde for bedre vilkår for yderområderne, for at sikre fortsat vækst, arbejdspladser og et solidt grundlag for et godt liv og et højt velfærdsniveau. Det skæve Danmark skal bringes i balance.
”En høj stemmeprocent kommer ikke af sig selv. Vi må derfor ikke hvile på laurbærrene ovenpå det gode resultat i fjor og tro, at det er gjort med det.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I disse dage er det ét år siden, at der var valg til landets 98 kommunalbestyrelser og byråd. Væsentligt ved valget i fjor var, at vi rent faktisk med fælles hjælp fik løftet stemmeprocenten markant. Regeringen, KL og Danske Regioner gik sammen om kampagnen ’Tænk dig om før du ikke stemmer’, ligesom der blev søsat en lang række initiativer landet over, der havde det til fælles, at flere sofavælgerne skulle ned i stemmeboksen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.