Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Vi må da vide mere – om integration

Debat/ Vi må da vide mere – om integration

21. aug. 2014
Garbi Schmidt
GARBI SCHMIDT
PROFESSOR I KULTUR- OG SPROGMØDESTUDIER
ROSKILDE UNIVERSITET.
Email
Garbi Schmidt har en ph.d. i islamologi fra Lunds Universitet (1998) og har specialiseret sig i forskning om muslimske minoriteter i Vesten, særlig Danmark og USA. Tidligere seniorforsker og programleder på SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd med speciale i migration og integration af etniske minoriteter.
”Kan HDI bruges som baggrund for at bedømme, hvilke lande, Danmark ligner kulturelt og hvor der er 'forbundethed' og hvilke lande der ikke kan siges at ligne os? Som forsker vil jeg absolut stille mig skeptisk.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Jeg er en af dem, som over de seneste 15 år har forsket i indvandring til og integration i Danmark.  Igennem perioden har efterspørgslen efter forskning været massiv. Vi skulle - og skal – vide alt, der var og er værd at vide om indvandrernes og deres børns arbejdsmarkedstilknytning, deres uddannelsesniveau, ægteskabsvalg, religiøsitet og mulige radikalisering. Hertil kommer evaluering af effekterne af forskellige typer af lovgivning.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.