Politik fra rødderne

”Vi er meget tilbageholdende”

Kommunekredit har formidlet lån i schweizerfranc til 33 kommuner. Nu slår de bremsen i, men vil yde nye lån, hvis de bliver bedt om det, siger seniorrådgiver Morten Dresling fra Kommunekredit.

 interview

Af Redaktionen | [email protected]

Morten Dresling, har det været en god ide for kommunerne at tage de her lån?
Vores overbevisning er, at det har været en god ide. De har sparet en hel del i rentebetalingerne i forhold til, hvis de havde taget et nøjagtig tilsvarende lån i danske kroner.

Og sparet nok til, at det ikke bliver ædt op af kurstabet?
Det afhænger af, hvornår de har optaget det, til hvilken kurs, og hvor lang tid lånet har løbet. Det er klart, at man ikke har haft så stor en rentebesparelse på et lån, der er optaget for et år siden. Og i den periode er valutakursen steget ganske meget. Har man haft et lån i længere tid – for eksempel ti år – så har rentebesparelsen været noget større.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57