Politik fra rødderne
Som ny kommunalordfører vil Rune Lund tage kampen op i diskussionen om, hvorvidt vi har råd til velfærd. Foto: Miriam Dalsgaard / Polfoto

”Vi arbejder for et værn mod nedskæringer”

Når det kommunale selvstyre ikke har styrken til at undgå velfærdsnedskæringer, så må Enhedslisten bruge sin indflyd­else, siger Rune Lund. Derfor arbejder partiet fortsat for ældre­rettig­heder og minimumsnormeringer, selvom borgmestrene ofte er imod det.

 ny kommunalordfører: rune lund

Af Morten Munkholm | [email protected]

Mindst to gange i bad om ugen og rengøring mindst en gang hver anden uge. Enhedslistens ældrerettigheder fik i 2013 de kommunale debatbølger til at gå højt og finanslovsforhandlingerne til at kollapse.

FOA var for, mens store dele af KL var imod. Og det var en svær diskussion, mener Rune Lund. For umiddelbart er Enhedslisten stærk tilhænger af decentral styring - omvendt er det kommunale selvstyre for ham at se de facto blevet afskaffet af de andre partier i Folketinget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57