Udsatte børn skal også måles fagligt

Der mangler fokus på faglige forventninger til anbragte børn, og det vil Socialpædagogerne have lavet om på. V-profil er åben overfor ændringer.

Børn

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Socialpædagogernes formand Benny Andersen vil have mere fokus på læring i de handleplaner, der bliver lavet til anbragte børn. Han vil have et krav om, at læringsperspektivet ikke drukne i trivsel og sociale målsætninger.

Ønsket blev luftet, da SFI og Egmont Fonden fredag inviterede til debat på Kæmpestranden om udsatte børn.

- Jeg mener dybt alvorligt, at det er noget, en sagsbehandler skal vurdere, sagde Benny Andersen efter debatten og uddybede, hvorfor det er så vigtigt, at faglige mål går hånd i med de sociale.

- Svensk forskning viser, at den største enkeltstående faktor for anbragte børns muligheder her i livet er, at de får en uddannelse.

Pointen med debatten var at bytte om på rollerne; politikere spørger fagfolk, hvorfor Folketingets afsatte midler ikke bliver omsat til positive resultater.

SF's undervisningsordfører Jacob Mark var den første til at gribe mikrofonen, og det var hans åbningsspørgsmål, der gav Benny Andersen anledning til at argumentere for sit forslag.

- Hvad betyder det i praksis, at vi skal være mere ambitiøse? Det lyder som et politikersvar – noget, der kunne stå i en reformtekst, spurgte Jacob Mark de fire fagfolk, der var til stede.

Blandt de andre deltagere blev der nikket til Benny Andersens forslag, men der var også skepsis. Ane Stallknecht fra Børne- og Kulturchefforeningen mener ikke, det er nødvendigt at ændre i handleplanerne. Hun mener, at de allerede tager faglige hensyn ude i kommunerne, selvom det ikke er lovbestemt.

- Når jeg kigger på handleplansarbejdet, kan jeg bare konstatere, at det ikke optræder ret mange steder, lød Benny Andersens svar.

Venstre åben

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm fik også lov til at gå fagfolkene på klingen. Mod debattens afrunding lagde hun ikke skjul på det forfriskende i den omvendte opsætning. Det kan være svært at forstå, hvorfor de skibe, man sætter i søen, ikke vil flyde.

Derfor var Louise Schack Elholm, som blev udvalgt til arrangementet i kraft af sine mange år som børneordfører for Venstre, før hun fik tildelt skatteposten, ligesom hun i dag er medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, glad for de konstruktive dele. Og hun er meget åben overfor Benny Andersens forslag.

- Det er givetvis noget, jeg vil prøve at høre ministeren om, sagde Louise Schack Elholm efterfølgende og understregede, at hun først vil læse op på ideen.

I debatten deltog også Anna Mee Allerslev (R), formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg, og Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.

Børn & unge

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet