Politik fra rødderne

Udgifter kan måles med sundhedstakst

Kommuner bør indføre tariffer som på sygehuse, foreslår forsker. Tove Larsen (S), KLs sundhedsudvalg, er ikke afvisende.

 sundhed

Af Redaktionen | [email protected]

Patienter, der i stigende grad udskrives halvsløje fra sygehuset for at blive raske i eget hjem. Sygeplejersker, der udfører opgaver, som til forveksling minder om lægens. Sosu-assistenter, der ligesom sygeplejersker lægger drop og dialyserer patienter. Opgaveglidningen til kommunerne er enorm, men for kommunerne er det en udgift. De har svært ved at dokumentere det, og der følger sjældent penge med. Nu foreslår en forsker, at kommunerne gør som sygehusene og får deres opgaver og aktiviteter registreret, så de kan honoreres.

”Det er nødvendigt at få et simpelt system, hvor man får styr på de opgaver, kommunerne udfører, for at få omfanget dokumenteret og med tiden også honoreret,” siger seniorprojektleder Sidsel Vinge fra DSI – Dansk Sundhedsinstitut og fortsætter:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57