Udbud vindes med tryghed

Guldåren i udbud ligger lige for fødderne af de virksomheder, der lærer at forstå kommunernes behov, fortæller Claus Nordahl-Petersen, der rådgiver i at komme ind på det offentlige marked.

 samarbejde

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Finansloven kan blive en formsag, hvis kommuner og private virksomheder forstår at arbejde sammen om at nytænke den offentlige drift. Claus Nordahl-Petersen ejer og leder Institut for Business to Government, og han er ikke i tvivl om, at både kommuner og virksomheder kan opnå betydelige gevinster ved at lade private udføre kommunale opgaver. Netop nu har private en historisk mulighed for en adgangsbillet til den kommunale sektor.

”Historisk set har mange leverandører kræset og gjort sig til i håbet om at få en bid af indkøbskronen. Den krone, der nu er i spil, er hele drifts- og lønkronen i den offentlige sektor, og den er to gange så stor som indkøbskronen,” forklarer Claus Nordahl-Petersen, der i 20 år har rådgivet virksomheder om strategi, salg og markedsføring til den offentlige sektor. Han forudser en eksponentiel stigning i offentlige opgaver, der udføres af private hænder som følge af den forestående pensionspukkel og en massiv eftersøgning af besparelsespotentialer. Så langt øjet rækker, er mulighederne enorme for virksomheder. For dem, der kan finde ud af det.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57