Politik fra rødderne
Foto: Polfoto

Tysk Pegida truet af opløsning

Islamkritiske Pegida har aflyst mandagens demonstration i Dresden, og opløsningstendenser præger nu bevægelsen.

 islamkritik

Af Mathias Irminger Sonne | [email protected]

Herhjemme har Pegida svært ved at få vind i sejlene – mandagens moddemonstrationer kunne samle flere mennesker i både Aarhus og København – men i Tyskland ser organisationen ud til at være meget nær et egentligt sammenbrud. Først måtte Pegida-leder Lutz Bachmann tage sin afsked efter offentliggørelse af selfies i Hitler-forklædning, og nu er der opløsningstendenser i hele organisationsholdet.

Bevægelsen, der siden 23. januar har været registreret som en forening efter tysk ret, har siden Bachmanns afgang haft Kathrin Oertel som organisationsholdets ansigt udadtil. Hun har nu forladt foreningen sammen med fire andre fra den oprindelig ti mand store bestyrelse. Ifølge Süddeutsche Zeitung har Oertel blandt andet angivet, at hendes afgang skyldtes trusler fra den venstreorienterede gruppe Antifa. Fra næstformanden i Pegida, René Jahn, forlyder det derimod, at der var interne uoverensstemmelser, fordi Lutz Bachmann stadig blandede sig i organisationsholdets arbejde, og fordi der ikke var lagt tilstrækkelig distance til de højreekstreme fraktioner hos Pegidas aflægger i Leipzig.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57