Tung industri er velkommen i den grønne by

Der går godt med at lokke nye virksomheder til Kalundborg, der har held med at brande sig på at være en grøn industri kommune. 

 kommuneportræt kalundborg

Af Mia Tang | [email protected]

kke til at tage fejl af, da vi stiger ud af bilen. Her, i et hjørne af Asnæsværkets kæmpestore grund, ligger det seneste skud på stammen af virksomheder i Kalundborg. Men lugten til trods er netop denne fabrik et flagskib for kommunens ønskede grønne profil. Inbicon A/S ejes, ligesom resten af værket, af DONG Energy, og er et demonstrationsanlæg, som omdanner halm til bioethanol, foderstof og ligninpiller, der bruges til brændsel. Målet er at sælge teknologien, og man har netop fået første ordre fra Japan, men samtidig produceres miljørigtigt biobrændstof, hvor nabofabrikken Statoil har lagt billet ind på de første fem millioner liter. I processen bruger man samtidigt enzymer, som købes af en anden nabo, Novozymes. 

Det er ingen tilfældighed, at fabrikken ligger netop her i Kalundborg Kommune. Udover at det er praktisk at ligge op ad Asnæsværket, betragter DONG kommunen som meget erhvervsvenlig, fortæller Benny Mai, der er daglig leder af fabrikken. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57