Kommunen.dk
MENU

Tung industri er velkommen i den grønne by

Tung industri er velkommen i den grønne by

Der går godt med at lokke nye virksomheder til Kalundborg, der har held med at brande sig på at være en grøn industri kommune. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

kke til at tage fejl af, da vi stiger ud af bilen. Her, i et hjørne af Asnæsværkets kæmpestore grund, ligger det seneste skud på stammen af virksomheder i Kalundborg. Men lugten til trods er netop denne fabrik et flagskib for kommunens ønskede grønne profil. Inbicon A/S ejes, ligesom resten af værket, af DONG Energy, og er et demonstrationsanlæg, som omdanner halm til bioethanol, foderstof og ligninpiller, der bruges til brændsel. Målet er at sælge teknologien, og man har netop fået første ordre fra Japan, men samtidig produceres miljørigtigt biobrændstof, hvor nabofabrikken Statoil har lagt billet ind på de første fem millioner liter. I processen bruger man samtidigt enzymer, som købes af en anden nabo, Novozymes. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.