Billede

Troels Lund: Jeg lækkede ikke Løkkes afgang

Flere politiske redaktører holder fast i, at Lars Løkke ville gå af som Venstre-formand. Troels Lund Poulsen afviser, at han søsatte rygterne om Løkkes farvel.

Venstre

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Lars Løkkes skæbnesvangre tirsdag blev til en lykketime.

Vedvarende rygter om Søren Gades kandidatur til formandsposten og det faktum, at Venstre-kilder havde fortalt journalister og kommentatorer om Løkkes planlagte afgang, blev en del af fortælling om Venstre-lederens mirakuløse overlevelsesmanøvre på Odense Congress Center.

Vælgerne sidder dog tilbage med ét ubesvaret spørgsmål: Overlevede Løkke til dels på grund af pressens skriverier om hans afgang?

- Lækket omkring Løkkes afgang var et meget sandsynligt scenarie, og det mener jeg også, at lækket omkring Søren Gade var. Fadæsen ligger for mediernes vedkommende i, at man måske skrev de ting for hårdt, siger Bent Winther, politisk redaktør på Berlingske.

Overhalet af virkeligheden

Politisk redaktør på Fyens Stifttidende, Elisabet Svane, der var den første til at ‘erfare’ og skrive, at Lars Løkke ville gå af, mener, at virkeligheden overhalede pressens kilder.

- Jeg synes stadig, at alt tyder på, at Løkke ville trække sig, siger hun og tilføjer:

- Jeg lavede en historie, der var rigtig på det tidspunkt. Andre laver den samme historie. Så bliver det rørt sammen i den gryde, der hedder nettet og live-tv. Og så er det, som om pressen taler som en mur. Men det gør vi jo ikke. Vi står til ansvar overfor vores enkelte medier, siger hun.

Der er blevet spekuleret i, at Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen stod bag lækket om Løkkes afgang, men det afviser han.

- Jeg har ikke bragt Søren Gade i spil, siger han.

Har du talt med nogen om, at Lars Løkke vil gå af inden maratonmødet i Odense?

- Nej, jeg har sagt, at min klare holdning, og det sagde jeg også på dagen, var, at jeg var helt overbevist om, at Lars Løkke ville overleve. Og det gjorde han. Og jeg er ikke enig i, at det var mirakuløst.

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet