Kommunen.dk
MENU
Fra præsentationen tilbage i marts af forligsmand Lise-Lotte Nilas mæglingsskitse med de sammenkædede overenskomster på det kommunale og det regionale område. Afstemningsresultatet blev et overvældende ja, både samlet og for hver enkelt fagforening.
Fra præsentationen tilbage i marts af forligsmand Lise-Lotte Nilas' mæglingsskitse med de sammenkædede overenskomster på det kommunale og det regionale område. Afstemningsresultatet blev et overvældende ja, både samlet og for hver enkelt fagforening.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Treparten virkede. Tilfredshed med OK24 over hele linjen

Treparten virkede. Tilfredshed med OK24 over hele linjen

Det samlede ja til OK24-resultaterne bestod af individuelle ja'er fra samtlige omfattede fagforeninger.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Historien kort

  • Resultatet af afstemningen om de sammenkædede overenskomster på det kommunale og det regionale områder var dels et overvældende ja, dels viste det at forløbet med trepartsforhandlinger og -aftale tjente sit formål.
  • Især i Dansk Sygeplejeråd er der stor glæde/lettelse over det markante ja efter den fejlslagne strejke ved de forrige overenskomstforhandlinger i 2021.
  • Foruden et samlet ja til de de sammenkædede overenskomster var der også individuelle flertal for ja i hver af de omfattede fagforeninger.

Trepartsforhandlingerne og -aftalen virkede. Både før, under og efter blev forløbet kritiseret for at være en omgåelse af den danske model, men det tjente sit formål. Endda viste den af regeringen krævede sammenkædning af de kommunale og regionale overenskomster sig at være en unødvendig sikkerhedsforanstaltning. Mandagens samlede ja bestod af individuelle ja'er fra samtlige omfattede fagforeninger.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.