Træningskamp på rådhuset
Træningskamp på rådhuset
For kendere af debatterne på Rådhuset var den seneste debat i BR-salen en spøjs omgang. Emnerne var ellers parkeringspladser, diverse perspektiver på hadforbrydelser og diskrimination, forskønnelse af latinerkvarteret og en masse andre spændende ting. Men ifølge folk i salen og på tilskuerpladserne handlede debatterne mest om komisk selvpromovering og om at få modstanderne ud på tynd is.
Men hurlumhejet i BR-salen er alligevel sjovt at kigge lidt på, fordi de er en slags 'træningskampe' før efterårets valgkamp og dermed siger en del om aktørernes dagsform. Overborgmester Jensen ser umiddelbart ud til at være i fin form. Først og fremmest, fordi han kunne holde sig vågen under de mange maratondebatter, hvor flere af dem i substansen mindede om eftermiddagsfladen på TV3.
Konservativ leder flippede
Frank Jensen måtte flere gange tysse på politikerne, hvor der blev pludret igennem. Iagttagere i salen lagde særligt mærke til, at Enhedslistens nyvalgte spidskandidat Morten Kabell havde et velsmurt stemmebånd og virkede i strålende humør. Flere har da også bemærket, at Kabell allerede nu opfører sig, som om han er blevet miljø- og teknikborgmester - hvordan sådan én mere konkret opfører sig, har vidnerne mere svært ved at sætte ord på.
Men ikke alle virkede til at have samme overskud. Den snart afgående konservative leder Mogens Lønborg kom midt på aftenen i åbent skænderi med overborgmesteren. Da Frank Jensen – med licens til at styre debatterne – rundede en af debatterne af, flippede Lønborg grønt. Han anklagede Jensen for urent trav, fordi han ikke havde fået ordet i den anden runde. Til trods for, at Frank Jensen bestemt forklarede Lønborg, at man ikke diskuterer med formanden, blev Lønborg ved med at råbe og skrige fra sin plads. Først da overborgmesteren flere gange havde sagt 'STOP, STOP', faldt Lønborg så meget ned, at arbejdet i salen kunne fortsætte. Lønborg – der blot havde glemt, at han havde haft ordet – udviste ellers et engagement, som flere konservative godt kunne lære af.
Anne Vang i fokus
Bevæger man sig væk fra BR-salen, har den største begivenhed på Rådhuset været Anne Vangs højrøstede kritik af regeringens vækstpakke. Det har været en kritik, der både har fået hende på toppen af netaviserne, hos Clement og på den eftertragtede kronikplads i Politiken. Desværre for Vang lå hendes optræden hos Clements over for CL-kampen mellem Manchester U og Real Madrid, hvilket mest har gjort hendes optræden til en omgang medietræning hos en skarp journalist.
Men for Vang-fans findes besøget hos Clement på DR’s hjemmeside, og her kan man se hende komme med nogle hårde angreb på Thorning og Corydon, hvor hun blandt andet beskylder dem for ikke at være rigtige socialdemokrater. Et modigt angreb af Vang – som klart har fundet inspiration i Ritt-skolen, som hun jo er stærkt rundet af. I Frank Jensens lejr er man ikke begejstret for Vangs angreb, som ikke bare er et frontalangreb på S-ledelsen på Borgen, men som også går fuldstændig imod overborgmesterens holdning til vækstpakken. Jensen var meget hurtigt ude og bakke op om pakken, og det er en opbakning, som Thorning tydeligvis har været glad for. I flere medier har Thorning understreget at 'nordjyderne og Frank Jensen bakker op'! En del københavnere vil nok mene, at Thornings sætning er en slags dobbeltkonfekt, da de nok stadig opfatter Frank Jensen som mere nordjyde end københavner.
Spekulationerne om, hvorvidt Vangs offensiv skal ses som andet end en skuffet socialdemokrat, der bare siger sin mening, er også i fuld gang. Vang er bedste venner med Pernille Rosenkrantz-Theil, som på Borgen er meget tæt på Mette Frederiksen. Derfor spekuleres der i, om Vangs kritik er koordineret fra den kant. Sikkert er det, at Vang nok ikke står til forfremmelse, så længe det er Thorning og Corydon, der styrer butikken. Ingen af dem har dog sat Vang personligt på plads, og ifølge rygterne har hun kun fået en stille reprimande fra S på Borgen.
Venstres strategi lækket
Det ser nu ud til, at Venstres spidskandidat Pia Allerslev nu kommer med den længe ventede offensiv, der skal få lukket munden på de kritikere, der ikke mener, hun fremstår som oppositionens leder og som et seriøst borgerligt alternativt til Frank Jensen. Det første spin i Allerslevs offensiv kom i Politiken, der kunne afsløre hendes planer om at placere 140.000 bier på taget af Rådhuset. Snu, som Allerslev er, kobler hun lidt hjemløse på projektet – som skal passe og pleje bierne om sommeren – og på den måde ender det med, at hun står med et entreprenant projekt, der både rimer på en social og grøn profil. Altså en sand lækkerbisken for rigtig mange københavnere.
Københavneriet i Kommunen er også kommet i besiddelse af andre dele af Pia Allerslevs valgstrategi. Om et par uger vil hun lancere vinranker på Rådhusets østside, som byens tørlagte alkoholikere får ansvaret for, og i Sankt Jørgens Sø vil der blive anlagt muslingebanker, som byens hørehæmmede skal være tovholdere på. Fritidsborgmesteren går også med en plan om at anlægge en 40 meter lang grusbane til ølstafet i Nyhavn, der skal flankeres af et bord-bænke-system med indbygget kalahaspil. Her er planen, at hendes chef Lars Løkke – der bor lige om hjørnet – vil bistå med drift og vedligeholdelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.