Tjen penge på arbejdsulykker

Flere regioner og kommuner dropper dyre forsikringspræmier til arbejdsskader. De forsikrer sig selv. Motivet er milliongevinster.

Økonomi

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Pludselig slipper patienten sit tag. Sygeplejersken griber ud, men i det samme giver hendes ryg et knæk. Udgifter til arbejdsskader kan løbe op i store summer. Men skadesudgifterne er ikke det dyreste bekendtskab, mener flere kommuner og regioner. De sparer store beløb ved at skære forsikringspræmierne væk.

”Tendensen inden for arbejdsskadeforsikring er, at flere og flere kommuner og regioner vælger selvforsikring,” fortæller underdirektør i Gjensidige Forsikring Hanne Berg. Forsikringsselskabet har en markedsandel på cirka to tredjedele af det kommunale marked.

Med færre plusser på budgetterne er behovet øget for økonomisk likviditet. På den korte bane er der utvivlsomt også penge at hente. Alene i Rødovre har man regnet sig frem til en besparelse på 17 millioner kroner over halvandet år.

”Indtil nu ser resultatet rigtig pænt ud, og jeg tror på det, men vi kan selvfølgelig ikke vide, hvordan det går fremover med skader,” siger risikokoordinator Birte Larsen. 

Stram økonomi i Glostrup er også baggrunden for, at kommunen gik over til at være selvforsikret på arbejdsskader i 2009. 

”Det var en del af nogle oplæg i en besparelsesrunde, hvor vi så nogle muligheder for at tilrettelægge det anderledes og gøre det billigere selv,” forklarer viceøkonomichef Allan Jensen.

Glostrup har skønnet, at der de første år vil kunne spares omkring 1,8 millioner kroner årligt. Bå­de Glostrup og Rødovre har med skiftet sat øget fokus på at forebygge arbejdsskader. Besparelserne med selvforsikring risikerer imidlertid at blive kortsigtede.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet