Thulesen Dahl advarer Samuelsen mod utidig sejrsrus

DF køber ikke Anders Samuelsens drøm om en VO-regering, hvor den økonomiske politik læner sig opad Liberal Alliance. Kristian Thulesen Dahl advarer mod præmatur magtdeling i blå lejr.

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Dansk Folkepartis (DF) leder Kristian Thulesen Dahl maner til besindighed hos Liberal Alliance (LA), hvis leder Anders Samuelsen i sidste uges Kommunen erklærede, at DF vil komme til at flytte sig på den økonomiske politik, hvis partiet har et flertal med LA og Venstre efter næste valg.

Samuelsen ræsonnerede, at DF primært skal have betaling i form af blandt andet en stram rets- og integrationspolitik mod at give sig på den økonomiske politik. Kristian Thulesen Dahl mener, at LA er ved at 'sælge skindet før bjørnen er skudt'.

- Jeg har stor respekt for, at Anders Samuelsen kører sin butik, og så skal han lade os køre vores butik. Og så må vælgerne afgøre på valgaftenen, i hvilket omfang de vil give os opbakning. Det er den opbakning, som afgør, med hvilken styrke vi kan gå ind i et nyt Folketing, siger han og tilføjer:

- Vi kan se på de svingninger, der sker over kort tid, at vælgerne er meget mobile, så det er slet ikke til at vide, hvordan et valg falder ud, og om der er stemning for et regeringsskifte.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke forholde sig til, om DF som del af et borgerligt flertal vil kunne bakke op om Venstres nulvækstplaner for den offentlige sektor, eller om der kan blive tale om decideret minusvækst, som LA foreslår.

- Når vi på nuværende tidspunkt ikke ønsker at indgå i et regeringssamarbejde efter et valg, selvom vælgerne giver opbakning til et regeringsskifte, så er det jo fordi, at vi kan se, at vores mulighed for at få indflydelse er størst ved ikke at være med i en regering, fordi vi så kan presse en regering mere, end hvis vi skulle skrive et fælles regeringsgrundlag, siger han og tilføjer:

- Der er ikke noget område, hvor vi på forhånd opgiver at få vores politik igennem. Vi vil forsøge at få vores politik igennem på alle områder.

Anders Samuelsen roser dig og Lars Løkke for at være dejligt ukonkrete om jeres politik frem mod et valg. Hvordan har du det med den udmelding?

- Jeg er ikke så optaget af, hvordan Anders Samuelsen vurderer vores arbejde. Han har brug for at komme med nogle udtalelser op mod deres landsmøde, som er rettet mod hans bagland. Jeg bestræber mig på at fortælle vælgerne, hvad de kan forvente ved at støtte os. Og det er et spørgsmål mellem os og vælgerne, om de er trygge ved det.:

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet