Syv initiativer skal styrke renoveringen af bygninger

En ny rapport peger på, hvor man skal sætte ind for at få mere nytænkning og flere konkrete initiativer ind i bygningsrenoveringen

PLAN OG BYG

Af Redaktionen | [email protected]

Der er brug for nytænkning og konkrete initiativer, hvis de 100 mia. kr., der årligt bliver brugt på bygningsrenovering, skal skabe større værdi for samfundet. Det fastslår Tænketank om Bygningsrenovering, som efter et års arbejde lancerer sine resultater i en rapport, der offentliggøres den 24. januar. Rapporten peger på syv initiativer, der skal give bedre renoveringer.

- Renovering af Danmarks bygninger har langt større samfundsøkonomisk betydning, end de fleste forestiller sig. Værdien af den eksisterende bygningsmasse er omkring to gange større end Danmarks BNP, og renovering beskæftiger cirka dobbelt så mange som nybyggeri, siger økonomiprofessor Christian Schultz, som er formand for Tænketank om Bygningsrenovering.
- Alligevel tyder meget på, at udviklingen indenfor renovering er svag. Tænketanken har stillet spørgsmålene: Hvorfor er det sådan og hvordan kan vi forbedre det, fortsætter han.

Som man plejer
Initiativtagerne til tænketanken er Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

- I mange renoveringsarbejder gør man, som man plejer. Der er behov for at tænke nyt og helhedsorienteret. For eksempel bør muligheden for energibesparelser og benyttelse af præfabrikerede løsninger altid overvejes , siger administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond Lars Axelsen.

Rapporten fra Tænketanken offentliggøres torsdag den 24. januar ved et arrangement i Bygningskulturens Hus, og vil samtidig kunne downloades som pdf på ejendomsviden.dk og realdania.dk. 

Bag Tænketanken står byggeriets aktører, som nu er parate til at arbejde videre med forslagene fra Tænketanken.

tsp

 

 

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet