Politik fra rødderne

Flere kommuner har bundet sig til et relativt højt renteniveau mange år ud i fremtiden.
Foto: Ennio Leanza / AP/ Polfoto
Flere kommuner har bundet sig til et relativt højt renteniveau mange år ud i fremtiden. Foto: Ennio Leanza / AP/ Polfoto

Swap-aftaler ude af kontrol

Siden finanskrisen er schweizer-francen hoppet i værdi, og det har kostet dyrt for de danske kommuner, som har swappet lån i valutaen. Swap-lån er fortsat populære i kommunerne, men handler i dag mere om budgetsikkerhed end hurtig gevinst.

 kurshop

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det havde været en god forretning før, så hvorfor ikke gøre det igen? Da Ikast-Brande Kommune i 2009 skulle finde den mest fordelagtige rente på et lån, blev det swappet til en yderst lav rente i Schweiz – ovenikøbet med gode muligheder for en valutagevinst.

- Da vi indgik aftalen, stod schweizerfrancen i kurs 5,05, og det var ‘all time high’. Det vil sige, at vores rådgivere og vi selv troede på, at den ikke ville stige, men derimod falde i den kommende tid, fortæller økonomidirektør Flemming Storgaard.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Undersøgelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57