Svenskerne har vist vejen for politisk fest

Når bornholmerne byder op til politisk dans ved Folkemødet 2011, er det efter inspiration fra den årlige svenske festival Almedalsveckan. Et vældig godt koncept, lover svenskerne selv.

 folkemødet 2011

Af Morten Okkels | [email protected]

Forbilledet for Folkemødet på Bornholm i midten af juni er en event på den svenske ø Gotland. Det er den store politikeruge Almedalsveckan, der afholdes i uge 27 hvert år.

”Da vi begyndte på det her, var det slet ikke tanken, at det skulle blive så stort. Men efterhånden kom så den store interesse fra massemedierne,” siger Jan Lundgren, politiker fra partiet Socialdemokraterna, og tænker tilbage på dengang i 1968, hvor hans partifælle, den unge statsminister Olof Palme, holdt en tale fra ladet af en lastvogn.Siden da har Jan Lundgren været til stede hver eneste gang. I løbet af årene har han set, hvordan Almedalsveckan er blevet stadig større. Sidste år, som også var et valgår i Sverige, var der næsten 800 arrangører, 1.400 arrangementer, 900 journalister og 11.000 deltagere under eventen. Her i 2011 spænder ’ugen’ efterhånden over otte dage. Det skyldes, at der lige nu er otte partier i den svenske rigsdag, der skal spille hovedrollen på en dag hver. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Andet

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57