Politik fra rødderne

Substansen sniger sig ind i EU-valget

Europa-Parlamentsvalget handler i højere grad end tidligere om konkret politik fremfor den klassiske debat for og imod EU, mener forsker og flere spidskandidater.

 ep-valg

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Den danske EU-debat bliver ofte beskyldt for at være parkeret ved spørgsmålet om ja eller nej til Unionen. Men sådan forløber valgkampen op til Europa-Parlamentsvalget i maj ikke indtil videre. De danske politikere er nået skridtet videre, mener Julie Hassing Nielsen, EU-forsker og post.doc. ved Københavns Universitet. Debatten om andre EU-borgeres adgang til danske velfærdsydelser som børnecheck og dagpenge har gjort EU nærværende og konkret.

- Vi kommer fra en position, hvor man har talt for og imod EU, til, at vi nu diskuterer konkret politik. Politikerne og befolkningen har på en måde accepteret, at vi er en del af EU-rammen, siger hun.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57