Staten (og karrieren) kalder

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Michael Medom Hansen udtræder af kommunalbestyrelsen i Hørsholm til fordel for en stilling som ministersekretær i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Michael Medom Hansen har været medlem af Hørsholms kommunalbestyrelse siden 1. januar 2006 og var blandt andet formand for børne- og skoleudvalget fra 2006-2010. Michael Medom Hansen har i snart tre år været ansat i ministeriets Center for Kommunaløkonomi.

Hvad lavede du, da jeg ringede? Jeg sad og var ved at afslutte en bred vifte af kommunalsager i forbindelse med mit arbejde i Center for Kommunaløkonomi.

Hvorfor vælger du det civile arbejdsliv frem for politiske? Jeg syntes, jeg var kommet til et punkt, hvor valget mellem politik og karriere skulle træffes. Da jeg så stillingsopslaget, var jeg ikke i tvivl. Den skulle jeg bare søge. Jeg brænder for de politiske processer, men det behøver ikke at være som politiker. Som embedsmand kan jeg beskæftige mig med det kommunale selvstyre og økonomi, og det er det, jeg synes er interessant.

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Det var da, jeg fik at vide at jeg havde fået stillingen. Kontorchefen ringede, og jeg sagde ja med det samme.

Hvad var din værste oplevelse i ugens løb? Det må være usikkerheden. Jeg er især bekymret for, hvad der skal ske med Kalinka, min ruhårede gravhund, når jeg starter. Det er ikke et otte-til-seksten job, jeg har sagt ja til. Der er meget varierende arbejdstider, så det er ikke foreneligt med at have en hund. Lige kommer hun til at være hos mine forældre, indtil jeg finder en mere permanent løsning.

Hvem er dit forbillede? Jeg plejer at sige Anders Fogh, men jeg må jo til at finde mig en embedsmand i stedet for, haha. Dygtighed og grundighed, det er i hvert fald egenskaber, som jeg godt kan lide.

Hvad er det bedste, du ved? Det er oplevelser i naturen. Både med og uden hund. Jeg har været spejder i mange år, og jeg elsker at ro i kajak og løbe en tur i skoven. Det giver ro, afstresning og tid til mig selv.

Hvad er du rigtig god til? Jeg er god til at være optimistisk. Selv når verden virker mørkest, så prøver jeg at finde en vej ud.

Hvor er du om ti år? Nu har jeg jo lige foretaget et karriereskift, så jeg ser stadig mig selv i centraladministrationen, men lige præcis hvor, det kan jeg ikke svare på. Og så skulle der gerne være familie og tre børn. Og plads til Kalinka.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet