Politik fra rødderne

Staten kontrollerer den politiske viden

Regeringens embedsværk og institutioner dominerer produktionen af viden til den politiske proces. Et demokratisk problem, som tænketanke kan modvirke.

 tænketanke

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Den politiske debat handler i dag mere om at bestemme, hvilke problemer der skal løses, end hvilke løsninger, der kan afhjælpe bestemte problemer. I Danmark er det i højere grad end andre lande regeringen, der har magten til at bestemme, hvilke problemer der er de vigtigste. Eller i hvert fald regeringens embedsmænd, som befolker Slotsholmens mange kontorer.

- Herhjemme er det staten, der sidder tungt på de analyser og den vidensproduktion, som former den politiske dagsorden. Særligt Finansministeriet men nu ogås Økonomi- og Indenrigsministeriet dominerer, siger Ove Kaj Pedersen, professor Ove Kaj Pedersen fra International Center for Business and Politics på CBS.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57