Staten får millionerstatning i sag om dansk sikkerhedsnet

Der var ikke noget at komme efter, da staten i 2006 sendte det danske beredskabsnet i udbud som ellers flere deltagere i udbuddet har påstået

SINE

Af Redaktionen | [email protected]

Staten skal ikke punge ud med over 300 mio. kr., som selskabet Hans Damm Research ellers havde krævet som erstatning i sag om det danske udbud af beredskabskommunikation. Det skriver Ingeniøren.
Ifølge Hans Damm brød staten udbudsreglerne i forbindelse med tildelingen af det danske beredskabsnet til Dansk Beredskabskommunikation, der domineres af den amerikanske telegigant Motorola. Dansk Beredskabskommunikation driver det danske sikkerhedsnet, der i daglig tale kaldes SINE. 

Motorola ejede i forvejen de frekvenser, som beredskabsnettet anvender, hvorfor Damm og det hollandske selskab Nethleas mente, at udbuddet i 2006 var afgjort på forhånd og ikke var et reelt udbud, hvor andre kunne vinde kontrakten på nettet.

Sikkerhedsnettet anvendes af beredskabsenheder, redningstjenester og politi landet over og sikrer, at det er muligt at kommunikere på tværs af værn og enheder med de samme terminaler.

Men med sagens afgørelse i Østre Landsret i dag er retten blevet enige om, at staten handlede i overensstemmelse med regler og ikke fuskede med udbuddet, skriver Ingeniøren.

Som følge af statens frifindelse er Hans Damm Research dømt til at betale ti millioner kroner i sagsomkostninger til staten.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet