Kommunen.dk
MENU

Debat/ Spindoktormyten fascinerer og forarger

Debat/ Spindoktormyten fascinerer og forarger

25. mar. 2012
Jarl Cordua
JARL CORDUA
JOURNALIST, BLOGGER
Email
Født 1969. Cand.polit. Politisk kommentator. Klummeskribent bl.a. på sin egen uafhængige liberale blog jarlcordua.dk samt vært på det ugentlige program "Cordua & Steno" på Radio 24-Syv. Holder foredrag og driver konsulentvirksomhed. Har kort til det lokale fitnesscenter og elsker at rejse. Bosat i Hellerup, gift med Vibeke og far til Andreas.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I denne tid er ministres særlige rådgivere - populært kaldet for spindoktorer - atter kommet i søgelyset, hvor medierne er gået i selvsving i deres behandling af fænomenet. Det sker stort set hver gang, at en af spindoktorerne er blevet taget i den blotte mistanke om urent trav. I det seneste tilfælde har tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens daværende særlige rådgiver Peter Arnfeldt angiveligt for halvandet år siden forsøgt at lække oplysninger om Helle Thornings og hendes mands private skatteforhold til Ekstra Bladet. Det er selvsagt bundulovligt og en dybt alvorlig sag, og hvis man findes skyldig, risikerer vedkommende fængselsstraf, siger de juridiske eksperter. Tidligere har en række af spindoktorer i offentligheden været anklaget for at have forbrudt sig mod diverse regler, uden at det dog er endt med en egentlig straffesag og domfældelse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.