Politik fra rødderne

Spekulation pyntede på valgbudget

En spekulativ swap-aftale skulle frigøre små fem mio. kr. under en presset budgetlægning i Haderslev op til valget i 2009. Det kostede

 finansiering

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

En hurtig omlægning af et lån på knap 500 mio. kr. var med til at få enderne til at mødes, da politikerne i Haderslev byråd kort før valget i 2009 lagde budget for 2010. En ny swap-aftale med Deutsche Bank betød på den korte bane 4,5 mio. kr. mindre i renteudgifter årligt, men endte med at koste kommunen et tab på over 50 mio. kr.

Det slår to af landets førende professorer i finansiering fast i en gennemgang af kommunens brug af swap-aftaler. De kalder den såkaldte rentevælger swap for ’forholdsvis spekulativ’, og mener ikke, at den er fornuftig at have i en kommunal gældsportefølje. Heller ikke selv om Haderslev Kommune havde lagt et loft ind med et maksimalt tab på 52 mio. kr.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57