Solenergi koster staten dyrt

Danskernes begejstring for solenergi går ud over statskassen. Staten står til at miste moms og afgifter for 3,7 mio. med udgangen af 2012

ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Danskerne investerer i solceller som aldrig før. Det er en super forretning ikke mindst på grund af de høje elpriser. Men for staten stiger regningen, når stadigt flere danskere sætter solceller på taget.

Sidst i 2011 var der opstillet 3.000 anlæg – et tal som Energinet.dk forventer vil eksplodere til 25.000 inden årets udgang. Hvis det er tilfældet, vil staten samtidigt miste indtægter på moms og afgifter på omkring 3,7 mio. kroner. Det skriver epn.dk.

- Det er blevet alt for lukrativt for private at sætte solceller på taget. Der må trods alt være en grænse for, hvor gunstig en ordning kan være, når den bæres frem af finansiering over skattebilletten, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi, til epn.dk.

Det ser dog ikke ud til, at de favorable vilkår vil forsætte langt ud i fremtiden.

- Det er ikke noget, der varer evigt. Men det er heller ikke lige om hjørnet, at vi fjerner muligheden, siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard (R).

- Man skal ikke være bange for, at vi laver noget med tilbagevirkende kraft. Køber man solceller under de vilkår, der gælder i øjeblikket, kan man sove helt trygt.

 

tsp

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet