Søkablet mellem Bornholm og Sverige er nu endelig repareret

49 dage skulle der gå, før det overrevne søkabel mellem Bornholm og Sverige blev repareret. Nu  kan strømmen  igen flyde frem og tilbage

Af Redaktionen | [email protected]

Det overrevne søkabel mellem Bornholm og Sverige er repareret.

Kablet blev ødelagt - og Bornholm mørklagt - d. 25. december klokken 20.43. Det er sandsynligvis et skib, der slæbte sit anker på havbunden, som er skyld i strømsvigtet. Overvågningsbilleder af skibstrafikken viste, at skibet netop sejlede henover kablet, da strømmen gik, og billeder optaget med undervandskamera få dage efter viste tydelige slæbesport i havbunden og skader på kablet.
Det er ikke tilladt for skibe at slæbe anker i området, hvor kablet ligger.
Men det cypriotisk indregistrerede skib har endnu ikke erkendt sagen. Om det ender med en aftale mellem parterne eller en retssag er endnu uvist, skriver energy-supply.dk.
Energinet.dk ejer kablet og håbede i dagene efter strømsvigtet, at der ville gå få uger, inden det igen var sat sammen. To specialistbåde blev hurtigt sendt til Rønne. Men der er brug for godt vejr og roligt vand for at kunne hæve kablet fra havbunden til overfladen og sætte enderne sammen, og vejret har ikke været gunstigt. Derfor har det taget 49 dage, før forbindelsen til Bornholm igen var oppe at køre.

 

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet