Små virksomheder bør slå sig sammen

Byggeopgaverne bliver større og større, og derfor kan det være en god idé, at de mindre virksomheder i Østjylland går sammen i fx konsortier, mener Dansk Byggeri Østjylland

Samarbejde

Af Redaktionen | [email protected]

Når kommunen udbyder byggeriet af en lokal folkeskole og tilhørende SFO-ordning, kan det være svært for flere af de mindre byggevirksomheder i Østjylland at matche det forholdsvis store udbud. Derfor kan det være nødvendigt, at byggevirksomhederne slår sig sammen og byder på opgaverne i fællesskab i f.eks. et konsortium, lyder det fra Dansk Byggeri Østjylland. 

- For eksempel er de nye sygehusbyggerier meget store, og mange andre offentlige og private byggeopgaver bliver i disse år også større. Mange af de mindre virksomheder i Østjylland udfører opgaver for eksempel for kommunerne, men når de udbyder større og større opgaver, er det ikke altid nok at være dygtig, så kræver det også en vis størrelse at kunne afgive tilbud på en opgave. Derfor kan der være god fornuft i at gå sammen med tømrermesteren i nabokommunen og byde på opgaver i begge kommuner, siger formand Michael Ancher.

Men det vil for mange virksomheder være en udfordring, som de vil møde med skepsis.

- Det er en helt ny tankegang pludselig at skulle lave bindende samarbejde med en konkurrent. Det føles jo næsten som at give konkurrenten nøglen til virksomheden. Men hvis vores lokale virksomheder forsat skal have del i opgaverne og klare sig i konkurrencen, så kan det blive nødvendigt, siger Michael Ancher.

Dansk Byggeri afholder et netværksmøde om samarbejde i såkaldte konsortier eller joint ventures den 7. november. 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet