Skiftedag i Næstved

Fra den 1. maj 2011 hed Næstveds socialdemokratiske borgmester Carsten Rasmussen. Den nye mand på posten er både født og opvokset i Næstved Kommune, og han overtager borgmesterkæden efter Henning Jensen, som har været den store socialdemokratiske stemmesluger i Næstved i 22 år.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvad lavede du, da du fik at vide, du skulle være Næstveds nye borgmester?

Det er nu seks uger siden, at jeg var oppe og snakke med Henning om det. Det var første gang han sagde, at nu, syntes han, hans tid som borgmester var ved at være slut, og at vi skulle gå i gang med at få det hele kørt i stilling, så jeg kunne blive valgt som Næstveds nye borgmester. 

Hvordan har du det med at efterfølge en så markant profil som Henning Jensen?

Det bliver en spændende udfordring. Bestemt. Henning har jo gjort det rigtig godt. Og jeg vil jo også gerne sætte mit præg på, hvordan jeg synes udviklingen skal være i Næstved fremadrettet. Så det er jo en spændende opgave, for folk skal kunne mærke, at der er kommet en fornyelse. Så udfordringen bliver at jeg skal finde nogle punkter, hvor jeg skal forny politikken og Næstveds ansigt. 

Har du fået nogen gode råd med på vejen? 

Ja, bestemt. Vi har haft mange snakke. I dag cykler vi faktisk rundt sammen i kommunen, mig og Henning. Det har været en utroligt dejlig dag, for mellem besøgene på de forskellige institutioner har vi snakket på tomandshånd – helt uden at der er nogen, der har kunnet lytte ved døren. Så vi har snakket helt frit, og jeg har fået mange gode råd af Henning og mange gode spørgsmål med i bogen.

Du har gjort lidt af en lynkarriere – føler du, du har nok erfaring til at overtage borgmesterposten?

Jeg kommer jo lidt ubeskrevet ind i det hele, og det betyder, at jeg ikke er fedtet ind i gamle beslutninger og aftaler, så jeg håber, jeg kan forny det på en positiv måde. Og så tror jeg nogen gange det kan være sundt, at der kommer en lidt ind fra gaden. 

Vil du som din forgænger tage cykelhjelmen på og springe op på jernhesten, når du skal på arbejde? 

Ja bestemt, jeg har for det meste cyklet på mit arbejde som vejmand og før det som ølmand. Så jeg nyder at cykle og synes, man ser utroligt meget smukt, når man cykler frem for at sidde i en bil og bare se tingene suse af sted. 

Hvor ser du dig selv om ti år?

Jeg ser stadig mig selv som borgmester om ti år, for et Næstved i en rivende udvikling. Bestemt.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet