Politik fra rødderne

Skifergas bremset af kommune

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Frederikshavn har sat en foreløbig stopper for en undersøgelse af, om den danske undergrund rummer skifergas i tilstrækkelige mængder

 undergrund

Af Redaktionen | [email protected]

Frederikshavn Kommune kræver – helt imod sædvanlig praksis – en fuld VVM-redegørelse, inden der prøvebores efter skifergas i kommunen. Det skriver Mandag Morgen.
Kravet om en fuld VVM-redegørelse er sket på trods af, at både Energistyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og kommunens egen tekniske forvaltning – bl.a. på grundlag af en såkaldt VVM-screening – allerede har givet grønt lys for en prøveboring i kommunen, der skal vise, om der overhovedet er skifergas i den danske undergrund.

Ifølge Mandag Morgens kilder er det aldrig set før, at kravet rejses, inden nogen ved, om der overhovedet findes noget af værdi i undergrunden. Forundringen over kommunalbestyrelsens seneste skridt er derfor stor hos Nordsøfonden, der føler sig taget som gidsel i en lokalpolitisk strid.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57