Skifergas bremset af kommune

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Frederikshavn har sat en foreløbig stopper for en undersøgelse af, om den danske undergrund rummer skifergas i tilstrækkelige mængder

UNDERGRUND

Af Redaktionen | [email protected]

Frederikshavn Kommune kræver – helt imod sædvanlig praksis – en fuld VVM-redegørelse, inden der prøvebores efter skifergas i kommunen. Det skriver Mandag Morgen.
Kravet om en fuld VVM-redegørelse er sket på trods af, at både Energistyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og kommunens egen tekniske forvaltning – bl.a. på grundlag af en såkaldt VVM-screening – allerede har givet grønt lys for en prøveboring i kommunen, der skal vise, om der overhovedet er skifergas i den danske undergrund.

Ifølge Mandag Morgens kilder er det aldrig set før, at kravet rejses, inden nogen ved, om der overhovedet findes noget af værdi i undergrunden. Forundringen over kommunalbestyrelsens seneste skridt er derfor stor hos Nordsøfonden, der føler sig taget som gidsel i en lokalpolitisk strid.

- Vi har svært ved at forstå, at kommunen vælger at stille ekstra krav, når alle de centrale myndigheder giver grønt lys. Folketinget har givet os en tilladelse med en arbejdsforpligtelse, som vi søger at opfylde. Det kan selvsagt blive vanskeligt, hvis der lokalt sættes nye og uventede myndighedskrav, siger direktør for Nordsøfonden, Peter Helmer Steen, til Mandag Morgen.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet