SKI vil tilbyde enkeltudbud

Efter at have opsagt 15 rammeaftaler i utide vil SKI nu hjælpe kommunerne ved at tilbyde at stå for enkeltudbud. Foreningen af Offentlige Indkøbere er skeptisk.

SKI

Af Sine Riis Lund | [email protected]

SKI tilbyder nu ekstraordinær udbudshjælp. Efter sidste uges udtalelse fra Konkurrencestyrelsen om en ulovlig rammeaftale valgte SKI at opsige 15 rammeaftaler med lignende problemer. Det vil tvinge kommunerne til at gennemføre dyre enkeltudbud på de givne områder, indtil de nye rammeaftaler er på plads i løbet af 2011 og 2012. Men da SKI har bragt kommunerne i den situation, vil de også gerne hjælpe til.

”I denne her periode, hvor der ikke vil være rammeaftaler, vil vi tilbyde konkrete udbud på nogle af de ramte områder. Det kunne for eksempel være udbud af vikarydelser. Hvis vi kan se, at der er nogle af vores kunder, der har et behov eller henvender sig og siger, at vi står her uden en aftale, vil vi prøve at hjælpe,” siger konstitueret administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen. 

Hun fortæller, at de ikke vil kunne dække alt med enkeltudbud, men at man vil identificere de største behov ud fra den efterspørgsel, der har været indtil nu. Da man allerede har kravspecifikationerne, ville udbuddene kunne laves forholdsvist hurtigt, fortæller hun.

Finansiering

Per Tolstrup, der er indkøbschef i Viborg og bestyrelsesmedlem i Foreningen af Offentlige Indkøbere, er umiddelbart skeptisk over for SKI’s udmelding: 

”Det er positivt, at de prøver at komme os i møde, men man kan selvfølgelig ikke lade være med at sætte spørgsmålstegn ved deres kompetencer på det her felt. De har lavet nogle rammeaftaler, som er blevet vurderet ulovlige. Derudover må de nu have rigtig travlt med at udbyde nogle nye generelle aftaler. Jeg undrer mig over, hvor de har ressourcerne til at lave enkeltudbud,” siger han.

SKI oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til finansieringen af det nye tilbud, som stadig er under udvikling. Per Tolstrup har nogle klare ønsker til, hvordan den ikke skal være:

”Kommunerne står i en situation i denne sag, som SKI har bragt os i, så det kan ikke være rimeligt, at jeg skal betale omkostningen for at komme tilbage til rette spor. Måske kunne man tale om i et eller andet omfang at dække deres direkte udgifter, men det ville slet ikke være i orden, hvis de skulle have deres sædvanlige provision.”

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet