Kommunen.dk
MENU

Skattestigninger trods sanktioner

Skattestigninger trods sanktioner

Det er ikke bluff, når Ringkøbing-Skjern vil hæve skatten, på trods af at kommunen bliver ramt af økonomiske sanktioner. Det er en nødvendighed, fastholder kommunens borgmester.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Ringkøbing-Skjern var den første kommune, der meldte sig på banen med konkrete planer om at hæve skatten næste år. Kommunen har ansøgt Indenrigsministeriet om at komme blandt de kommuner, der kan få lov til at hæve skatten med samlet 300 millioner kroner.
Ifølge en rundspørge fra KL har 17 ud af 78 kommuner samme planer. Hvis Indenrigsministeriet skulle efterkomme alle ønsker, kræver det en samlet skattestigning på 700 millioner kroner.
Ringkøbing-Skjern har ansøgt om at hæve skatten med en halv procent, men har samtidig sagt, at hvis ikke Indenrigsministeriet giver grønt lys for det, så vil man vedtage en skattestigning på én procent. På den måde vil der både blive penge til den slunkne kommunekasse og til at betale den bod, som pålægges ’skattesyndere’.
”Vi har reduceret udgifterne markant, og kan ikke acceptere et lavere serviceniveau. Men vigende skatteindtægter og stigende udgifter på blandt andet det specialiserede socialområde gør det nødvendigt med mere kapital,” siger Ringkøbing-Skjerns borgmester, Iver Enevoldsen (V).
Hans forgænger på posten, Torben Nørgaard (V), kom nærmest præcis på samme dato sidste år med samme melding. Han var også parat til at betale bod. Men da Indenrigsministeriet afviste ønsket om at hæve skatten, endte han med at trække i land og aflyse.
Iver Enevoldsen afviser imidlertid, at hans udmelding blot er ren og skær forhandlingstaktik, beregnet på at lægge pres på Indenrigsministeriet.
”Det taktiske lader vi ligge. Det her er et reelt behov, som 23 ud af 29 i byrådet står bag,” siger Iver Enevoldsen.
Så I holder fast på stigningen, uanset om I får afslag fra Indenrigsministeriet?
”Ja. Vi er nødt til at kigge fremad på tingene. Og så har vi altså behov for at få nogle flere midler at gøre godt med,” siger borgmesteren.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.