Kommunen.dk
MENU

Skattereform med borgerligt lokkemad

Skattereform med borgerligt lokkemad

Dansk Folkeparti ser både tidsler og blomster i regeringens udspil. Venstre lurepasser af politisk taktiske årsager, substansen burde de ifølge kommentatorer let kunne støtte.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De politiske forhandlinger om en kommende skattereform er i gang. Både ved Folketingets afslutningsdebat og på Agora debatteres der heftigt om fornuften i regeringens udspil. Selv om Venstre slår sig gevaldigt i tøjret, så er det ifølge flere garvede politiske kommentatorer svært for det store oppositionsparti ikke at gå seriøst efter en aftale.
- Når man læser udspillet, så er det udformet på en sådan måde, at man må vride sig lidt ovre i Venstre for ikke grundlæggende at sige, at der er en stor del, man godt kan være med på, skriver Peter Mogensen, direktør for tænketanken Kraka, på Agora. Han fortsætter:
- Det er svært at forestille sig, at Venstre ville have foreslået noget, der så markant anderledes ud og derfor har aftalen også den fordel, at den giver Venstre muligheden for at undgå selv at skulle gennemføre de ting.
Også ekstern lektor i politisk kommunikation ved RUC Rasmus Jønsson mener, at den borgerlige kritik af regeringens udspil mest er udtryk for 'et taktisk spil og nogle drillerier,' som kan profilere dem.
- At reformen er for uambitiøs og at det ikke skal være dyrere at være dansker – er de klassiske sange de kan synge. Men reformen er drejet i en borgerlig retning og det bliver spændende at se, hvordan Venstre vil vinkle deres kritik, skriver Rasmus Jønsson på Agora.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.