SKAT skylder Sjælland mest

Borgernes gæld til det offentlige tynger særlig tungt i kommunekasserne øst for Storebælt. 

Gæld

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Sjællandske kommuner har det største udestående med SKAT. Det viser en opgørelse over kommunale skatterestancer, som Kommunen har lavet på baggrund af tal fra SKAT. 

Ud af de 20 kommuner, der målt per indbygger har det største tilgodehavende hos SKAT, ligger de 19 i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Mens ingen kommuner vest for Storebælt har restancer til gode hos SKAT for over 400 kroner per indbygger, er det tilfældet for hele 10 sjællandske kommuner, herunder landets største, København.

Helsingør topper listen med et tilgodehavende svarende til 571 kroner for hver eneste af kommunens borgere. 

”Det er klart, at det er penge, der betyder noget for vores økonomi. Så jeg håber da, at man kan have tillid til, at SKAT får dem inddrevet,” siger Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V).

Hverken SKAT eller kommunerne selv har nogen entydig forklaring på, hvorfor de sjællandske kommuner har større beløb til gode hos SKAT end i andre dele af landet. Men mønsteret afspejler, at sjællænderne også ligger højt på RKI’s opgørelser over dårlige betalere.

Køges borgmester, Marie Stærke (S), peger på, at ineffektivitet i de regionale skattecentre også kan være en årsag til, at hendes kommune lander som nummer to på listen.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet