SF-bagland ønsker markant skatteprofil

Venstrefløjspartiet skal arbejde for en millionærskat, Tobin-skat og et loft over fradraget for store pensionsopsparinger, mener et stort flertal i en rundspørge blandt partiets lokalformænd.

Af Morten Munkholm | [email protected]

SF’s nye politiske ledelse bør ifølge baglandet arbejde på at få gennemført en række af partiets tidligere markante mærkesager.

Det viser en rundspørge blandt 39 af SF’s lokalformænd, som Kommunen har lavet.

36 af dem peger på, at partiet skal arbejde aktivt for at få indført en millionærskat, en Tobin--skat og et loft over fradraget for meget store pensionsopsparinger.

- Det er god SF-politik, fordi vi ønsker at mindske uligheden, og det gør man ved at omfordele. Det at omfordele er ikke at plukke nogen i skat, men at sørge for, at det er de bredeste skuldre, der bærer det meste, siger formanden for SF City, Ole Benny Nielsen.

Generelt set er de forslag, der blev udformet op igennem nullerne, men ikke kom med i regeringsgrundlaget, populære i SF-baglandet.

- Det er egentlig meget nemt, for vi skal bare tilbage til vores udgangspunkt. Der skete jo desværre det, at vi solgte rigtig meget ud for at blive en del af regeringen, så nu skal vi genfinde de punkter, vi solgte ud af. Vi skal back to basics, SF go classic, forklarer formanden for SF Stevns, Michael Graakjær.

I den nyvalgte politiske ledelse hilser de baglandets ønsker velkommen.

- Det er klart, at SF er kommet i en position, hvor vi er blevet frigjort af de kompromiser, vi lavede internt i regeringen, og kan tone renere flag i forhold til vores politik. Det er selvfølgelig den rolle, vi skal finde nu, siger partiets nye gruppeformand, tidligere skatteminister Jonas Dahl.

Han er åben for at se på de markante skatteforslag, selvom SF som en del af regeringen indgik en aftale om skattereformen fra 2012.

- Det, at vi har lavet en skatteaftale frem mod 2020, er ikke ensbetydende med, at vi kun har ambitioner frem mod 2020. Vi skal se på, hvordan vi får lavet en bedre skattemæssig udligning, og der kan både Tobin-skatten og boligskatten komme med i vores vision, siger Jonas Dahl.

Netop boligskatten, som er kendt for at være et giftigt politisk emne, mener et overvejende flertal i rundspørgen på 55 procent SF bør gå ind for at hæve.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet