Kommunen.dk
MENU

Seruminstituttet skal spare 100 millioner

Seruminstituttet skal spare 100 millioner

Indsatsen mod epidemier bliver svækket på grund af Seruminstituttets forestående besparelser, siger direktøren

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Fra nytår skal de københavnske læger sende prøver til Region Hovedstadens eget laboratorium i stedet for til Statens Serum Institut. Dermed mister instituttet en årlig omsætning på 100 millioner kroner, og det kommer til at gå ud over beredskabet i forhold til epidemier som svineinfluenza og fødevareinfektioner. Det siger Seruminstituttets administrerende direktør, Nils C. Strandberg Pedersen, til DK-Sundhed.
- Når Region Hovedstaden hjemtager deres analyser, udtynder det den centrale viden, der er på Seruminstituttet, og som er nødvendig, når man skal have et landsdækkende beredskab. Det, vi frygter, er, at vi i Danmark kommer til at miste den internationale position, som værende nogle af de bedste til det her, siger han.
Med nedgangen i antallet af analyser bliver instituttet nødt til at nedlægge en betydelig andel laborantstillinger. Og de medarbejdere sidder både med almindelige analyser og med epidemierne. Hvor mange stillinger, det drejer sig om, vil Nils C. Strandberg Pedersen dog endnu ikke sige.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.