Sådan bruges billeder i ansøgningen

Der er delte opfattelser af, om man bør sende billeder med en jobansøgning.  To karriereeksperter er dog enige om, at man i hvert fald ikke skal sende feriebillederne. 

Jobsøgning

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Profilbilledet i jobansøgningen kan være en kilden sag. To forskellige eksperter i jobansøgninger til lederjob er meget uenige om, hvordan sådanne billeder bliver modtaget af arbejdsgivere. 

”Regel nummer et er, at hvis ikke der bliver bedt direkte om det, så send ikke billeder med,” siger Christian Kurt Nielsen, der er administrerende direktør i rekrutteringsfirmaet Mercuri Urvals danske afdeling. 

Han påpeger, at man altid skal sætte sig i modtagerens situation, når man skriver en ansøgning, og med et billede bliver det lige pludselig en subjektiv situation, som man ikke kan kontrollere. 

”Jeg har aldrig hørt om nogle, der er kommet til samtale til et job i den kategori, der tales om her, på grund af et billede, men jeg har hørt om masser, der ikke er kommet til samtale på grund af et billede,” siger Christian Kurt Nielsen, der mener, at man skal lægge vægt på det objektive i ansøgningen og gemme det personlige indtryk til samtalen.

BMW, bryllup og bøllehat

Nikoline Meyer er ledelsesrådgiver i Lederne, og hun har en anden opfattelse af billedets betydning i en ansøgning.

”Jeg synes ikke, et billede forstyrrer mine refleksioner over, hvad der ellers står. Tværtimod synes jeg, det kan supplere de informationer, man får. Hvis man skriver, at man er engageret og udadvendt, så virker det godt med et billede med en god udstråling,” siger Nikoline Meyer. 

Hun og Christian Kurt Nielsen er dog enige om, at hvis man sender et billede med, så skal man være meget varsom med, hvilket billede man sender. De har begge set mange uheldige eksempler.

”Hvis man skal sende et billede, så send et, der er så neutralt som muligt, så du ikke risikerer, at folk reagerer meget negativt,” siger Christian Kurt Nielsen, der både har set mænd foran deres BMW’er og meget nedringede piger.

Nikoline Meyer har set ansøgningsbilleder fra brylluppet, hvor konen var klippet ud, og fra fisketuren med bøllehat på.

”Nogle glemmer at tænke over, hvilke signaler det sender,” siger hun.

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet