Så er Folkemødet startet

Solskinsøen lever fuldt op til sit navn denne formiddag, hvor Allinge summer af liv, mens arrangører og gæster flokkes til den lille havneby. Borgmester-værten kalder situationen 'kontrolleret kaotisk'

BORNHOLM

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

- Kontrolleret kaotisk – og sådan skal det jo være, lyder meldingen fra Bornholms borgmester, Winnie Grosbøll (S), om den tilstand, der i øjeblikket hersker i den lille havneby. Folkemødet er så småt begyndt at tage form – arrangører slår telte op og finder sig tilrette, mens gæster og politikere forsøger at orientere sig i avisen Kommunens officielle Folkemødeavis, der også blev lystigt læst på færgeoverfarten på vej til øen her til morgen. Bertel Haarder (V) var en af de morgenfriske, der var med på ekspres-færgen fra Simrishamn ved ni-tiden, og som på overfarten tog sig en snak om gårsdagens fodboldkamp mod Portugal. Den folkelige stemning havde således indtaget færgeturen.

Selvom det officielle program først bliver skudt i gang klokken 15.00 på Cirkuspladsen med en tale af Winnie Grosbøll, har borgmesteren allerede være rundt og 'snuse' lidt:

- Jeg var lige forbi Danske Regioners telt her til morgen til et uofficielt møde, og jeg ved da, at flere allerede er i gang med interne møder og planlægning af dagen. Mit indtryk er helt klart, at der er en rigtig god stemning rundt omkring, siger hun til dknyt.

Borgmesteren ser frem til en forholdsvis afslappet torsdag med plads til at komme omkring 'lidt af det hele.' Winnie Grosbøll er dog spændt på, hvordan aftenen kommer til at forløbe, når hun deltager i politisk Jeopardy med partifælle og overborgmester i København, Frank Jensen (S).

Og mens øens vært suser videre efter en kort snak med dknyt – kommer nye og politisk nysgerrige gæster til. Folkemødet 2012 er beyndt at tage form.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet