Politik fra rødderne

Roskildes musiske bydel

I Roskilde lader politikerne en gammel betonvarefabrik omdanne til en ny bydel, uden egenrådigt at styre forløbet.

 partnerskaber

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Byudvikling kan være et særligt relevant område at arbejde med samarbejdsdreven innovation. Her er der mange interesser og aktører på spil. Spørgsmålet er, hvem der skal styre udviklingen, og hvor meget der skal styres. I Roskilde har man med udviklingen af en betonvarefabrik sat sig for at lade en lille ny bydel vokse frem på egne præmisser. Kommunen har formuleret nogle overordnede målsætninger for området, der under navnet Musicon skal blive gennemsyret af kreativt og musisk iværksætteri. Selve udviklingen af området er det i høj grad op til de interesserede aktører selv at finde ud af i sammenspil med hinanden og i dialog med kommunen.

I dag er der blandt andet øvelokaler, ungdomsboliger, en skatehal, et danseteater og kunstværksteder i området. Og snart begynder etableringen af et rock­museum, som kaldes for ROCKmagneten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57