Roskildes musiske bydel

I Roskilde lader politikerne en gammel betonvarefabrik omdanne til en ny bydel, uden egenrådigt at styre forløbet.

Partnerskaber

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Byudvikling kan være et særligt relevant område at arbejde med samarbejdsdreven innovation. Her er der mange interesser og aktører på spil. Spørgsmålet er, hvem der skal styre udviklingen, og hvor meget der skal styres. I Roskilde har man med udviklingen af en betonvarefabrik sat sig for at lade en lille ny bydel vokse frem på egne præmisser. Kommunen har formuleret nogle overordnede målsætninger for området, der under navnet Musicon skal blive gennemsyret af kreativt og musisk iværksætteri. Selve udviklingen af området er det i høj grad op til de interesserede aktører selv at finde ud af i sammenspil med hinanden og i dialog med kommunen.

I dag er der blandt andet øvelokaler, ungdomsboliger, en skatehal, et danseteater og kunstværksteder i området. Og snart begynder etableringen af et rock­museum, som kaldes for ROCKmagneten.

”Som politikere var vi meget inde i dialogen i starten, men nu har vi trukket os noget tilbage. Der er lagt nogle jernbanespor ud, og så er vores opgave nu begrænset til at justere lidt på dem og bestemme hvor hurtigt toget skal køre,” siger Henrik Stougaard (løsgænger), næstformand for kommunens Musiconudvalg.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet