Røde borgmestre: Kom i sving, Carsten Hansen!

Ministeren for landdistrikter gør ikke nok for at få rykket statslige arbejdspladser ud til landkommunerne, mener hans socialdemokratiske partifæller fra Hjørring og Faxe. Flere statslige arbejdspladser er ikke løsningen, mener Carsten Hansen

ARBEJDSPLADSMANGEL

Af Morten Munkholm | [email protected]

På trods af en fortsat kraftig fraflytning fra landkommunerne vil landdistriktsminister Carsten Hansen (S) ikke arbejde for at få rykket flere statslige arbejdspladser væk fra København.

Den manglende handling er frustrerende, mener to socialdemokratiske borgmestre, som vil have ministeren til at komme op i gear.

- Jeg kan simpelthen ikke se nogen barriere for, at man rykker flere statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet, siger Knud Erik Hansen fra Faxe Kommune, mens hans kollega i Hjørring, Arne Boelt, går mere kritisk til værks.

- Jeg bliver nødt til at sige, at Carsten Hansen ikke har vist sig at repræsentere os i landkommunerne. De sidder jo kraftstejleme og planlægger ud fra, at hvis de gør mere for de store byer, så skal det nok komme os til gode, siger han.

Populært forslag
I øjeblikket behandler Folketinget et beslutningsforslag fra oppositionen om at få vurderet omkostningsforskellen på at have statslige arbejdspladser i hovedstaden frem for at lægge dem i landkommuner. Et forslag, som både Arne Boelt og Knud Erik Hansen gerne ser gennemført, men som Carsten Hansen afviser blankt.

- Vi er ikke imod at rykke statslige arbejdspladser ud, men der skal være en god begrundelse for det, siger han og bemærker, at ingen danske regioner har mistet statslige arbejdspladser de seneste år.

Til gengæld viser den seneste landdistriktsredegørelse, at Region Hovedstaden fortsat er overrepræsenteret, når man ser på fordelingen.

- Det er ikke statslige arbejdspladser, men investeringer i den private vækst og beskæftigelse, som kan nytte i forhold til at modvirke den negative udvikling i landdistrikterne, lyder det fra Carsten Hansen. Ifølge borgmestrene er det påvirkning fra embedsmænd, der får regeringen til ikke at se klart.

- Der er kommet sådan en kedelig tendens med, at det gerne er oppositionen, der fremsætter forslag om at rykke på de statslige arbejdspladser, men når de så kommer i regering,    ryger det ned i bunden af listen igen, siger Knud Erik Hansen.

Arbejdsmarked

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet