Rejsekort koster østjyder kassen

Fra 1. juli kan rejsende i Østjylland bruge rejsekort - men kun hos DSB, og det kommer til at koste passagererne dyrt

Transport

Af Redaktionen | [email protected]

Østjylland: Midttrafik står uden for ordningen indtil videre. Og det er dyrt for østjyske rejsende. Det betyder nemlig, at en rejsende på rejsekort, der ankommer til Østjylland med tog og skal videre med bus, må løse ny billet til bussen. Og altså betale ekstra i forhold til at rejse på gammeldags billet. Det er muligt stadig at bruge gammeldags billet, men rabatter for pendlere vil typisk ligge på rejsekortene.

-Så er det et problem, at vi ikke er tilsluttet i Midtjylland. Det må vi have ændret hurtigst muligt, siger næstformand i Midttrafik Mads Nikolajsen (SF) til P4 Østjylland.

Han har foreslået en genforhandling af prisen for at installere og administrere rejsekortet. Det er nemlig udgifterne, der har fået Midttrafik til at tøve. Direktør i Rejsekort Bjørn Wahlsteen bekræfter, at man går i gang med at forhandle med leverandøren efter sommeren.

Det haster med de forhandlinger, siger Mads Nikolajsen. For det tager ét til to år efter en beslutning om at indføre rejsekortet i Midttrafik, før det er i brug. Han frygter, at Midtjylland til den tid vil være en betalingsklods:  Et sted hvor man ikke kan bruge rejsekortet, når man skifter fra DSB til Midttrafiks busser. Han håber og tror, at Midttrafik nu med DSBs udbredelse af rejsekortet til Østjylland vil blive udsat for et pres nedefra for at indføre rejsekort i busserne.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet