Regionsboss tjener mere end statsministeren

Formanden for Region Midt, Bent Hansen (S), har formået at gnave de gode ben i det offentlige, så han nu tjener næsten 190.000 kroner mere end statsministeren om året.

Bengnaveri

Af Morten Munkholm | [email protected]

Når valgstormen har lagt sig, og de nyvalgte skal forsøge at lægge puslespillet i de varme konstitueringslokaler, er det især blandt regionspolitikerne, at der er gode poster at hente.

Således viser en ny opgørelse fra Kommunen, at formanden for Region Midt, Bent Hansen (S), i den sidste valgperiode har formået at få så gode poster, at han sidste år samlet fik 1.647.234 kroner i vederlag. Det svarer til næsten 190.000 kroner mere, end hans partileder Helle Thorning-Schmidt (S) får for at være statsminister.

- Når man er formand for Danske Regioner, så er der en del poster, som hænger sammen med det. Det hænger altså ikke sammen med min person, men med min position, at jeg får de vederlag, jeg gør, siger Bent Hansen, der i øvrigt ikke vil forholde sig til, om det er rimeligt, at en regionsrådsformand tjener mere end landets statsminister.

Op til folket

- Jeg har ikke hørt, at der skulle være nogen, der er utilfredse med den indsats, jeg yder forskellige steder, og det må jo være op til folket, om de mener, vores løn er rimelig. Det vil jeg ikke forholde mig til, siger han.

Bent Hansen får vederlag for at være regionsrådsformand (825.939 kr.), formand for Danske Regioner (457.596 kr.), formand for PKA A/S (75.000 kr.), formand for PKA Sygeplejerskerne (162.000 kr.), formand for bestyrelsen i Dansk Amgros (99.006 kr.) og medlem af Kommunernes Lønningsnævn (27.693 kr.).

- Selve vederlaget på de 825.000 ligger vel egentlig på et ret fornuftigt leje. Men man kan spørge sig selv om det fornuftige og rimelige i, at han har lov til at sidde i forskellige bestyrelser samtidig, specielt når man tænker på de habilitetsproblemer, det kan give, siger arbejdsmarkedsforsker og professor på Aalborg Universitet Flemming Ibsen.

Bent Hansen forsikrer dog, at der ikke er noget habilitetsproblem i, at han både styrer sygeplejerskernes pension i PKA samtidig med, at han er deres arbejdsgiver som regionsrådsformand.

- Det er jo ikke noget med, at vi som arbejdsgivere vil bruge pensionsmidlerne imod sygeplejerskerne. Vi har en fælles målsætning, og det er at gøre det så godt for medlemmerne som muligt, og der ligger PKA i top-3 i Danmark, siger formanden for Region Midt.

Forgyldt borgmester

Blandt de kommunaltvalgte er det Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen (S), der i den sidste valgperiode fik den største gage for at være lokalvalgt. Sidste år kunne  Kommunen dokumentere, at også han tjente mere end statsministeren, til hvilket han svarede:

- Det må vel være, fordi jeg er den, der er valgt til flest poster.

Både Henning G. Jensens og Bent Hansens vederlag ligger dog under aflønningen af en række af de chefer, de har ansat i deres selskaber. For eksempel får den adm. direktør i PKA A/S 3,5 millioner kroner, mens den adm. direktør i KommuneKredit får 1.668.000 kroner. 

(klik på biledet for at forstørre)

 

Arbejdsmarked

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet