Kommunen.dk
MENU

Regionale besparelser rammer socialpsykiatri

Regionale besparelser rammer socialpsykiatri

Regionerne varsler besparelser på psykiatriområdet for over 70 millioner kroner. Færre penge vil få store konsekvenser for socialpsykiatrien.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Psykiatrien er under pres. Regionerne er ved at forhandle budgetterne for næste år på plads, og lige nu ser det ud til, at det især bliver den sjællandske psykiatri, som kommer under sparekniven. I Region Hovedstaden arbejder man på at finde besparelser på 57,5 millioner, mens Region Sjælland kan nøjes med at finde omkring 10 millioner. Men den anden side af bæltet går heller ikke ramt forbi. Region Midtjylland skal spare 12 millioner. Det viser en rundringning foretaget af Kommunen. Formand for Landsforeningen SIND Knud Kristensen mener, at besparelserne er under al kritik.
”Det er skammeligt og forfærdeligt, at man skærer yderligere på psykiatrien, der i forvejen er skåret helt ind til benet. Nu skærer man i selve benet. Det kan jo kun føre til, at endnu flere nægtes indlæggelse og udskrives for tidligt,” siger han.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.