Politik fra rødderne

Regeringens løfter venter i kulissen

Selvom Venstre har fået rege­rings­magten helt alene, er kun halvdelen af valgløfterne ført med over i regerings­grundlaget. Ifølge Venstre er det en retning, der er udstukket, snarere end det er konkrete og firkantede løfter som dem, der er kommet fra tidligere regeringer.

 valgflæsk

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Før valget var Venstre klar i spyttet. Hvis de vandt, ville de forsøge at ændre de internationale forpligtelser, der kunne komme til at stå i vejen for en effektiv asylpolitik. Der skulle også indføres nye hastighedsgrænser på landevejene, og Danmark skulle have en europaminister.

Men da de nye ministre satte sig ned for at skrive regeringsgrundlaget, faldt flere løfter ud. Væk var ministeren, de internationale forpligtelser og hastighedsgrænserne. Nogle løfter lignede nærmest skyggen af sig selv som for eksempel løftet om, at regeringen ville fjerne kommunernes mulighed for at anvise socialt udsatte til ghettoer. I regeringsgrundlaget derimod står der nu, at regeringen vil forbedre indsatsen i ghettoområderne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57