Politik fra rødderne

Regeringen nedlægger forebyggelsesråd

Efter fem år nedlægges Det Nationale Forebyggelsesråd, fordi resultaterne ikke har levet op til forventningerne. Et skidt signal, mener Danske Regioner og Lægeforeningen, som efterspørger et centralt rådgivningsorgan. 

 forebyggelse

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Forebyggelse kan ifølge eksperter og politikere spare tocifrede millionbeløb i sundhedsudgifter over de næste årtier – alligevel nedlægger regeringen nu Det Nationale Forebyggelsesråd, der siden 2008 har arbejdet for at sætte forebyggelse på dagsordnen og rådgive politikerne om sundhedsstrategier. 

”Det Nationale Forebyggelsesråd har efter min opfattelse ikke helt formået at bidrage til at skabe den debat, der er nødvendig for at gøre forebyggelse til en naturlig del af danskernes hverdag. Så i lyset af den generelle økonomiske situation, der nødvendiggør skarp prioritering af de midler, vi har, foreslår regeringen rådet nedlagt. Det er generelt blevet bakket op,” siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57